Sustainable development Mambo-Mtae-Lushoto Usambara Mountains Tanzania
         
    MamboSteunPunt                                                 
           nl_flag  gbflag
Home  Projects  Realized   Links  Sponsors  Ambassadors Contact
Mambo AmbassadorsAustria Australia Canada Netherlands Sweden Switzerland Tanzania USA

MamboSteunPunt in Sweden

År 2009/2010 gick jag u-linjen på Hållands folkhögskola utanför Åre, under året spenderade jag, tillsammans med halva min klass, nio veckor i Tanzania. Fyra av dessa veckor var jag och en annan tjej i Mtae, grannbyn till Mambo. En dag promenerade vi till Mambo viewpoint för att njuta av den slående utsikten, det var då jag möte Herman. Vi hade inte hört något om eco lodgen då de fortfarande höll på att bygga när vi var där. När Herman berättade för oss om deras arbete blev jag inspirerad. Med ett stort engagemang och ett brinnande intresse har Herman och Marion förverkligat sin dröm. På ett annorlunda sätt hjälper de lokalbefolkningen att förbättra deras levnadsstandard.

 

Idag studerar jag hållbar turismutveckling vid Halmstad högskola. När vi i november 2011 skulle ha 2 veckors praktik skrev jag ett mail till Herman och frågade om det fanns möjlighet att komma till Mambo, jag fick ett ja. Under två veckor hade jag många intressanta pratstunder med Marion, Herman och Ndege om deras väg från idé till verklighet, om Mambo viewpoints projekt och om deras framtidsplaner. Jag deltog i ett litet projekt tillsammans med två skolpojkar från byn under min tid på Mambo viewpoint.

 

Lina
contact: Lina Jacobsson, Halmstad
tel +46709395165
send an email to Lina

Herman och Marion hade ingen tidigare erfarenhet från turismindustrin utöver sina egna erfarenheter som turister. De erfarenheterna har lett till bekväma, fräscha och rymliga boenden. De har fått en positiv bild av att arbeta inom turismbranschen tack vare de många möten med gästerna.

 

Herman, Marion, Ndege och flera gäster har tillsammans med lokalbefolkning förverkligat flera projekt, läs mer om dem på hemsidan. Som gäst kan du bidra med din kunskap, jag lovar att ni kommer att bli inspirerade!

 

contact: Lina Jacobsson, Halmstad
tel
+46709395165
send an email to Lina
MamboSteunPunt  Mambo/Mtae/Lushoto Tanzania                                                                               Home    AboutUs    Contact